Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Renegát Projekt 1. saját Ex Librise

imgp8867.jpgez a bejegyzés átlépte a 2000 nézőt. köszi!

Készítette: Tipus, 2011, Miskolc, Magyarország

Az elgondolás a múlt és a jövő ötvözete volt, innen ered a címer-ötlet. A címerben az Ex-libris projekt két alapítója, Tipus (pajzs bal oldala) és BXI (pajzs jobb oldala) foglal helyet; utóbbi jelenleg már lehet bárki más, ezért a tárgyak jelentése sem BXI-re utalnak, sokkal inkább magára a projektre.

Szinei: fekete, ezüst és arany.

Jelképek jelentése:

1. A pajzs bal oldalán egy tőr látható, hasonló Tipus bal hüvelyk, mutató és középső ujjain találhatóhoz, mely azt jelenti: ezekkel írok, ezek az agyam folytatásai, és amit írok, az szúr - mint egy tőr.

2. A pajzs jobb oldalán egy nyitott könyv van, ami őszinteséget mutat, és érdeklődést a bölcsesség felé vezető útra.

3. A pajzs jobb oldalán a könyv alatt egy régi óra ábrázolja a változékonyságot - 12-es helyett 13-ast mutat, mely a radikális elemeket mutatja meg.

imgp8859.jpg4. A pajzson két tülök ábrázolja, hogy a projekt képes faltörő kosként minden hagyománnyal szembemenni, ami az exlibriseken valaha ült és lekorlátozta.

5. A pajzs mögött keresztben két szimpla munkaeszköz - toll és filc - szándékosan nem szimmetrikus, mint ahogyan a stabilitást jelentő pajzson kívül semmi más sem az.

6. Az alsó szalagon a felirat ősmagyar rovásírással "Renegát Projekt"-et jelent , alakulásának megfelelő rovás-számokkal a dátum is feltűnik - 4065. Kende-naptár szerint ennyiszer száz nap telt el (egy Kende-év 100 nap, ill. 10x10) a magyar nép honfoglalása óta.

 

Paraméterei: 65 x 85 mm, 80-as vastagságú matrica-alapú fehér papír

 

imgp8868.jpgAz Ex-libris projekt a Renegát Projekt egyik részeként egy, saját magát jelképesen megmutató exlibrissel indul, 6x9 darabbal, azaz hat sorozattal, melyek mindegyikén Tipus megkülönböztető jelzése grafitceruzával az exlibris alján helyezkedik el.

 

(Jelenleg) csak 6 sorozat létezik, és megvásárolni pl. csak 1 egész sorozatot lehet. Egy sorozat ára megbeszélés tárgya + postaköltség. Megrendelés csak előre elküldött pénz esetén működhet.

Postacímet és minden egyebet a

thypus @ citromail . hu

címen szerezhet a kedves érdeklődő; aki esetleg saját projektjének vagy önmagának, névre szóló exlibrist óhajt velem készittetni, ugyanitt teheti meg.

Köszönöm Figyelmét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Favourable Blood Force associated with older people

(ASkareeScubara, 2018.10.11 22:42)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-portugal/